Μια σαλάτα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.
Θερμίδες: 296/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1+1/2φλ. μαγειρευμένες φακές
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1φλ. κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1φλ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1/4φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1/2φλ. φέτα, τριμμένη
- 1/4φλ. σταφίδες
- 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε στα κρεμμύδια και το σκόρδογια να σοταριστούν.
- Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το αλάτι, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
- Πρόσθεσε το βαλσάμικο ξύδι, και όταν εξατμιστεί, πρόσθεσε τις φακές ανακατεύοντας για 1 – 2 λεπτά.
- Αφαίρεσε το μείγμα από το τηγάνι και όταν κρυώσει πρόσθεσέ το σε ένα μπολ με τις σταφίδες, το βασιλικό, τη φέτα και το αβοκάντο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ