Σαλάτα με Φακές. Και ζεστή και χορταστική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι πράσινες φακές
- 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 120 gr μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 3 φύλλα φασκόμηλο
- Λίγη κάπαρη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός
- 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- 1/2 κουτ. της σούπας βαλσάμικο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις και σουρώνεις πολύ καλά τις φακές.
- Τις τοποθετείς σε μία κατσαρόλα και τις σκεπάζεις με το ζωμό κοτόπουλου.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνεις τη φωτιά και τις αφήνεις να σιγοβράσουν για 20 – 25 λεπτά.
- Σουρώνεις τις φακές και τις τοποθετείς ξανά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνεις το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δενδρολίβανου και το φασκόμηλο και σοτάρεις για δύο με τρία λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύεις το λάδι, τη μουστάρδα και το βαλσάμικο και έπειτα ρίχνεις το μείγμα στις ζεστές φακές με έξτρα αλατοπίπερο και το μείγμα με το μπέικον.
- Ρίχνεις στη σαλάτα την κάπαρη και το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρεις, όσο η σαλάτα είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ