Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω3 λιπαρά, συστατικά με αναρίθμητες ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το σπανάκι αποτελεί ασπίδα προστασίας συνολικά για την υγεία και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ και σε β-καροτένιο. Τα λιπαρά του σολομού συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση της «αντιοξειδωτικής» λουτεϊνης που περιέχεται στο σπανάκι, η οποία εκτός των άλλων συμβάλλει στην καλή κατάσταση του δέρματος και στην όραση. Επίσης, το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ, ένα ω-6 λιπαρό οξύ, το οποίο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της υγείας της καρδιάς!
Μονάδες Orac 1487
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο μαρούλι
- 1 σγουρή σαλάτα
- 10 φύλλα σπανάκι
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- 3 φέτες καπνιστό σολομό
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 4 κ.σ. cottage cheese
- Για το ντρέσινγκ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
- Αλάτι & πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσιγκ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο
- Κόβουμε τα πράσινα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια σε μία μεγάλη σαλατιέρα
- Κόβουμε το σολομό σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και τον προσθέτουμε στη σαλάτα
- Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, προσθέτουμε το ντρέσιγκ και ανακατεύουμε
- Τέλος προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese και σερβίρουμε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ