Σαλάτα με κολοκύθι και βινεγκρέτ από σμέουρα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή και καλοκαιρινή.

Συστατικά

  • 8 φρέσκα σμέουρα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • ¼ της κούπα ξύδι από σμέουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ½ κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 500 γραμ. κολοκυθάκια
  • 3 κούπες baby σπανάκι
  • 3 κούπες baby ρόκα
  • ½ κούπα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • ¼ της κούπα παρμεζάνα, τριμμένη σε λεπτές νιφάδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ρίξε τα σμέουρα και σπάσε τα με ένα πηρούνι μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ. Στο ίδιο μπολ ανακάτεψε τα κρεμμυδάκια, το ξύδι από σμέουρα, το μέλι και το ελαιόλαδο. Σεζόν στη γεύση.
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Τοποθετήσέ τα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέσε τη μισή βινεγκρέτ. Ανακάτεψε καλά.
  • Προσθέσεε τα υπόλοιπα συστατικά και προσθέστε τόση βινεγκρέτ όση χρειάζεται για να καλυφθούν τα φύλλα ρόκας και το σπανάκι. Ρίξε αλάτι.
  • Σέρβιρε σε κρύα πιάτα και ρίξε από πάνω την παρμεζάνα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164