Ένα πλήρες γεύμα, για τις μέρες που δεν έχεις όρεξη για μαγειρική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κους – κους
- 1 1/4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας χυμό από lime ή λεμόνι
- 1 κουτ. του γλυκού ξύδι
- 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 8 πράσινα κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- κόκκινο πιπέρι, καυτερό, τριμμένο
- 2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια από κονσέρβα
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζεις το κους – κους με το ζωμό κοτόπουλου για περίπου 8 λεπτά. Απομακρύνεις από τη φωτιά, σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας για 5 λεπτά ακόμη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το κύμινο. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το κόλιαντρο, το καλαμπόκι, τα φασόλια. Ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
- Προσθέτεις το κους – κους και ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να αναμειχθούν σωστά όλα τα υλικά.
- Αλάτι και πιπέρι, σερβίρεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ