Είναι ένα πιάτο που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ένα κυρίως γεύμα. Πλούσιο σε λαχανικά και πορτοκάλι και με το ψητό μοσχάρι να σε κρατά για αρκετές ώρες χωρίς να πεινάς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μοσχαρίσιεςμπριζόλες (περίπου 250 γρ η μια)
- 5 ½ κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι/Πιπέρι
- 3-4 μεγάλα πορτοκάλια
- 2 βολβούς φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ραντίτσιο
- 2 σικορέ
- ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ: 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
- 16 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλειψε τις μπριζόλες με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Καθάρισε τα πορτοκάλια και χάραξε τις φέτες να φύγει η μεμβράνη τους
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι ψήσε τις μπριζόλες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά
- Βάλε το ξύσμα φινόκιου, το ραντίτσιο και το σικορέ (αυτά χοντροκομμένα), μαζί με τις φέτες πορτοκάλι σε μια σαλατιέρα
- Σε ένα μπολ ανάμειξε το λιωμένο σκόρδο με τον χυμό πορτοκάλι, λάδι και αλατοπιπέρωσε
- Πρόσθεσε τις ελιές στο ντρέσινγκ και ράντισε με αυτό τα λαχανικά σου
- Μοίρασε την σαλάτα σε 4 πιάτα και σέρβιρε με τα κομμάτια της μπριζόλας κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Tip
Αν δεν βρεις ραντίτσιο ή σικορε δοκίμασε με μαρούλι και ρόκα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ