Αυτή τη σαλάτα προτείνει ο γνωστός Jamie Oliver για τα πρώτα κρύα αλλά και για το χειμώνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 300 γραμμ. άγρια μανιτάρια
- 300 γραμμ. κρέας γαλοπούλας ή χοιρινό μαγειρεμένο
- 500 γραμμ. κοντά ζυμαρικά
- ελαιόλαδο
- 3 κ.σούπας τυρί κρέμα
- 200 γραμμ. σπανάκι baby
- παρμεζάνα
- 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το σκόρδο, κράτα τα φύλλα από τα κλωναράκια του θυμαριού και καθάρισε τα μανιτάρια.
- Ψιλόκοψε το κρέας.
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σώταρε το σκόρδο για 1 λεπτό να χρυσίσει.
- Πρόσθεσε το θυμάρι, τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τηγάνισε για 5-8 λεπτά.
- Ρίξε το κρέας και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά να ροδίσει.
- Πρόσθεσε το τυρί και βγάλε από τη φωτιά.
- Στράγγισε τα ζυμαρικά (κράτα στην άκρη μια κούπα από το νερό τους) και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρά.
- Περίχυσέ τα με λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι.
- Για να αραιώσεις τη σάλτσα ρίξε λίγο νερό από τα μακαρόνια, αν χρειάζεται.
- Πρόσθεσε το σπανάκι, μια γενναία χούφτα παρμεζάνας τριμμένης, στίψε από πάνω το λεμόνι και αν χρειάζεται αλατοπιπέρωσε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ