Αυτή τη σαλάτα προτείνει ο γνωστός Jamie Oliver για τα πρώτα κρύα αλλά και για το χειμώνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 300 γραμμ. άγρια μανιτάρια
- 300 γραμμ. κρέας γαλοπούλας ή χοιρινό μαγειρεμένο
- 500 γραμμ. κοντά ζυμαρικά
- ελαιόλαδο
- 3 κ.σούπας τυρί κρέμα
- 200 γραμμ. σπανάκι baby
- παρμεζάνα
- 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το σκόρδο, κράτα τα φύλλα από τα κλωναράκια του θυμαριού και καθάρισε τα μανιτάρια.
- Ψιλόκοψε το κρέας.
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σώταρε το σκόρδο για 1 λεπτό να χρυσίσει.
- Πρόσθεσε το θυμάρι, τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τηγάνισε για 5-8 λεπτά.
- Ρίξε το κρέας και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά να ροδίσει.
- Πρόσθεσε το τυρί και βγάλε από τη φωτιά.
- Στράγγισε τα ζυμαρικά (κράτα στην άκρη μια κούπα από το νερό τους) και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρά.
- Περίχυσέ τα με λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι.
- Για να αραιώσεις τη σάλτσα ρίξε λίγο νερό από τα μακαρόνια, αν χρειάζεται.
- Πρόσθεσε το σπανάκι, μια γενναία χούφτα παρμεζάνας τριμμένης, στίψε από πάνω το λεμόνι και αν χρειάζεται αλατοπιπέρωσε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ