Αγγουροσαλάτα με κοτόπουλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερή σαλάτα με αγγούρι, κοτόπουλο και πέστο

Συστατικά

  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. φύλλα ρόκας
  • 2 κ. σούπας κουκουνάρι
  • 2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 225 gr φασολάκια
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 280 gr ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε στο μπλέντερ το βασιλικό, τη ρόκα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σιγά- σιγά πρόσθεσε και το λάδι και συνέχισε να ανακατεύεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το κρεμμύδι με δύο κουταλιές πέστο και ανακάτεψέ τα.
  • Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο, αλατοπιπέρωσέ το και από τις δύο πλευρές και ψήσε σε ένα ζεστό τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φασολάκια για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά και σούρωσέ τα καλά.
  • Με τον αποφλοιωτή κόψε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φλοίδες και πρόσθεσέ τες στο μπολ με το κρεμμύδι μαζί με 1/3 από το υπόλοιπο πέστο.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε κύβους και πρόσθεσέ το στο μπολ μαζί με το υπόλοιπο πέστο, τα φασολάκια και τα ντοματίνια και ανακάτεψε απαλά τα υλικά για να καλυφθούν όλα από το πέστο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164