Ονομάζονται αρμυρίκια γιατί το δέντρο τους φυτρώνει κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα. Έχουν ιδιαίτερη υφή και χρώμα και κάνουν μία από τις πιο νόστιμες σαλάτες που έχουμε φάει ποτέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ματσάκι αρμυρίκια
- 1 μικρή ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη στην μέση
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- Χοντρό αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε τα αρμυρίκια και τα στραγγίζουμε καλά
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό με λίγο αλάτι και όταν πάρει βράση ζεματίζουμε για 1-2 λεπτά τα αρμυρίκια. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό
- Βάζουμε την ντομάτα,το μπαλσάμικο, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά αφαιρώντας τους σπόρους.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε την πιπεριά να σωταριστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Μόλις πάρει μία-δύο βράσεις την κατεβάζουμε.
- Σερβίρουμε βάζοντας τα αρμυρίκια σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
Tip
Δοκίμασέ τα και σκέτα απλά με λαδολέμονο! Είναι απολαυστικά...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ