Εναλλακτική εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα με τρυφερό μπρόκολο και λαχανίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα κρουτόν και τη σαλάτα:
- 1/2 γαλλική μπαγκέτα
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο μπρόκολο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκια kale
- 1 κονσέρβα φασόλια
- 1/4 φλ. μαϊντανός
- 1/4 φλ. ψητός πασατέμπος
- αλάτι
Για το dressing:
- 1 φλ. κάσιους
- 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού κάπαρη
- 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα κάσιους σε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι βραστό νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόψε το μπρόκολο σε μικρές φουντίστες, κόψε τα φύλλα του kale από τα κλωνάρια και κόψε την μπαγκέτα σε κύβους.
- Άλειψε ένα ταψί με μιάμιση κουταλιά λάδι και τοποθέτησε το ψωμί με μπόλικο αλάτι.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς το πλευρά στο μισό χρόνο.
- Βάλε το μπρόκολο με το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσεις στο ταψί, ράντισέ τα με μιάμιση κουταλιά λάδι και αλάτι, ανακάτεψέ τα και ψήσε για 15 με 20 λεπτά.
- Στο μπλέντερ ρίξε τα ψημένα σκόρδα χωρίς τη φλούδα τους, τα κάσιους αφού τα σουρώσεις, το ζωμό, το λάδι, την κάπαρη και το χυμό λεμονιού.
- Χτύπησε τα υλικά της σάλτσας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αν χρειαστεί πρόσθεσε μερικές κουταλιές νερό για να το αραιώσεις και αλατοπιπέρωσέ το.
- Ανακάτεψε το ψητό μπρόκολο με το kale και το υπόλοιπο λάδι με μπόλικο αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε τα κρουτόν, τα φασόλια και τον μαϊντανό και το dressing και ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.
- Σέρβιρε με τον ψημένο πασατέμπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ