Είναι η σαλάτα ντομάτας με μοτσαρέλα και άρωμα βασιλικού! Αυτή τη φορά όμως ψήνουμε της ντομάτες με γλυκό μπαλσάμικο δίνοντας ακόμη περισσότερη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 ντοματάκια pomodoro κομμένα στη μέση χωρίς τους σπόρους
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- 50 γρ. μοτσαρέλα
- 12 φρέσκα φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC
- Βάλε τις ντομάτες σε ένα ταψάκι με το κομμένο κομμάτι προς τα επάνω
- Ράντισε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξίδι και το λιωμένο σκόρδο. Συμπλήρωσε με τη ζάχαρη και αλατοπιπέρωσε
- Άφησε στο φούρνο για 2 ώρες να καραμελώσουν οι ντομάτες. Άσε τις ντομάτες να κρυώσουν
- Κόψε την μοτσαρέλα σε φετούλες και στρώσε σε μια πιατέλα μια φέτα ντομάτες, μια φέτα μοτσαρέλα
- Ρίξε από πάνω τα φυλλαράκια βασιλικού, αλατοπιπέρωσε και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ