Το παν σε αυτή τη σαλάτα είναι το… στήσιμο! Όλα τα υλικά πρέπει να ξεχωρίζουν! Η ελαφριά της εκδοχή γίνεται με στήθος κοτόπουλου αλλά εδώ θα χρησιμοποιήσεις όποιο κρέας περίσσεψε αλλά και πασχαλινά αυγά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζ. κρέας ψιλοκομμένο (αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο ή και λίγο απ’ όλα)
- 2 βραστά αυγά
- 3 φέτες μπέικον
- 1 μαρούλι
- 1 φλιτζ. φρέσκο, ψιλοκομμένο κάρδαμο
- 3 μέτριες τομάτες κομμένες σε κομμάτια
- μισό αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 κουταλιές blue cheese σε τρίμμα
- 3 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ.γλυκού μουστάρδα
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά το μαρούλι, κόψε το κάτω μέρος και τη σκληρή ράχη από κάθε φύλλο του, ώστε να μείνει μόνο το φύλλο.
- Καθάρισε και κόψε τα αυγά στα 4.
- Ψήσε το μπέικον σε μέτριο τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
- Βάλ’ το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
- Μόλις κρυώσει ψιλόκοψέ το.
- Σε μια πιατέλα άπλωσε τα φύλλα του μαρουλιού.
- Άπλωσε με τη σειρά δίπλα δίπλα το κρέας, τα αυγά, το μπέικον, το κάρδαμο, τις ντομάτες, το αβοκάντο, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.
- Σε ένα μπολάκι χτύπα το τυρί, το ξύδι και τη μουστάρδα.
- Ρίξε το λάδι και ανακάτεψε καλά.
- Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε τη σαλάτα με το dressing.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ