Σαλάτα με πατάτες σοτέ και άρωμα σέλερι και φιστικιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg baby πατάτες κομμένες στα τρία
- αλάτι
- 3 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ φλ. ξύδι ρυζιού
- 2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- ½ φλ. φιστίκια ανάλατα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα διαγώνια
- ½ φλ. φύλλα σέλερι
- 1 φλ. κόλιανδρος
- ½ φλ. δυόσμος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και κάλυψέ τες με νερό και αλάτισε.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 με 15 λεπτά.
- Σούρωσε τις πατάτες και άφησέ τες να κρυώσουν.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές για 8 με 10 λεπτά και αλάτισέ τες.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και το τζίντζερ να βράσουν σε σιγανή φωτιά για δύο λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάλε τις πατάτες, τα φιστίκια και το ζεστό μείγμα ξυδιού σε ένα μπολ, ανακάτεψέ τα και άφησε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Πρόσθεσε το σέλερι, τα φύλλα σέλερι, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ