Δροσερή πατατοσαλάτα με αβοκάντο και σος γιαουρτιού

1 ώρα 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με αβοκάντο και τραγανό μπέικον

Συστατικά

Για την σαλάτα:

  • 1,5 kg baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδο ψιλοκομμένο
  • 6 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμα αβοκάντο ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες μπέικον ψημένες ψιλοκομμένες

Για το dressing:

  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας μηλίτης
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες με την φλούδα τους για πε΄ριπου οκτώ λεπτά.
  • Σούρωσε τις πατάτες καλά και άφησέ τες να στεγνώσουν και να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το σέλερι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, τα αβοκάντο και το μπέικον.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την μαγιονέζα με το γιαούρτι, τον μηλίτη, την μουστάρδα, την σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  • Ρίξε τις πατάτες στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε προσεκτικά.
  • Περίχυσε την σαλάτα με το dressing και ανακάτεψε με προσοχή, ώστε να απλωθεί παντού.
  • Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να “δέσουν” τα υλικά και να αναμειχθούν τα αρώματα.
  • Σέρβιρε την σαλάτα κρύα με έξτρα καπνιστή πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164