Λαχταριστή πατατοσαλάτα με αβοκάντο και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την σαλάτα:
- 1,5 kg baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδο ψιλοκομμένο
- 6 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
- 2 ώριμα αβοκάντο ψιλοκομμένα
- 4 φέτες μπέικον ψημένες ψιλοκομμένες
Για το dressing:
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 2 κ. σούπας μηλίτης
- 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες με την φλούδα τους για πε΄ριπου οκτώ λεπτά.
- Σούρωσε τις πατάτες καλά και άφησέ τες να στεγνώσουν και να κρυώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το σέλερι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, τα αβοκάντο και το μπέικον.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την μαγιονέζα με το γιαούρτι, τον μηλίτη, την μουστάρδα, την σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
- Ρίξε τις πατάτες στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε προσεκτικά.
- Περίχυσε την σαλάτα με το dressing και ανακάτεψε με προσοχή, ώστε να απλωθεί παντού.
- Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να “δέσουν” τα υλικά και να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Σέρβιρε την σαλάτα κρύα με έξτρα καπνιστή πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ