Πεντανόστιμο πιάτο με σος γιαουρτιού, τραγανό kale και ψητές μελιτζάνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μελιτζάνες
- ¼ φλ. ηλιέλαιο
- ½ κ. γλυκού κύμινο
- 6 φύλλα kale (λαχανίδα)
- 1 μεσαίο αγγούρι
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φλ. ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόψε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες και ανακάτεψέ τες με το ηλιέλαιο και αλάτι.
- Ψήσε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, γυρίζοντάς τες πλευρά στα 10 λεπτά και συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 10 με 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και πασπάλισε με το κύμινο, ανακατεύοντας.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε το kale προσεκτικά για να ψηθεί, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να γίνει τραγανό, για τέσσερα λεπτά.
- Τρίψε το αγγούρι στον τρίφτη, σούρωσε τα πολλά υγρά του και μετάφερέ το σε ένα μεσαίο μπολ.
- Ανακάτεψε το τριμμένο αγγούρι με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το λιωμένο σκόρδο και αλατοπιπέρωσε καλά το μείγμα.
- Κόψε τα ντοματίνια στη μέση, ανακάτεψέ τα με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και σέρβιρε με τη σος γιαουρτιού στη βάση ενός πιάτου, τις ψητές μελιτζάνες από πάνω, το kale και τα ντοματίνια στην κορυφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ