Λαχταριστή σαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο σε μουστάρδα, φρέσκες φράουλες και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλ. μουστάρδα Dijon ολικής άλεσης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 kg φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 μαρούλι κομμένο
- 1 1/2 φλ. φράουλες κομμένες στην μέση
- 1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. καλαμπόκι (συσκευασμένο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την μουστάρδα με τα κρεμμυδάκια, τρεις κουταλιές λάδι, το μέλι και το ξύδι και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Άφησε 1/4 του μείγματος στο μπολ και το υπόλοιπο άφησέ το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα με “φερμουάρ” ανακάτεψε το κοτόπουλο με το 1/3 του μείγματος μουστάρδας και άφησέ το για δύο ώρες στο ψυγείο.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ σε μέτρια φωτιά.
- Άλειψε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπέρωσέ το και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας συχνά πλευρά.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το μπέικον για οκτώ λεπτά, σουρώνοντας στο τέλος το λίπος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το μαρούλι με το κοτόπουλο, το μπέικον, τις φράουλες, το αβοκάντο και το καλαμπόκι.
- Περίχυσε την σαλάτα με το dressing που είχες αφήσει στο ψυγείο και έξτρα αλατοπίπερο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ