Λαχταριστή σαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο σε μουστάρδα, φρέσκες φράουλες και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλ. μουστάρδα Dijon ολικής άλεσης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 kg φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 μαρούλι κομμένο
- 1 1/2 φλ. φράουλες κομμένες στην μέση
- 1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. καλαμπόκι (συσκευασμένο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την μουστάρδα με τα κρεμμυδάκια, τρεις κουταλιές λάδι, το μέλι και το ξύδι και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Άφησε 1/4 του μείγματος στο μπολ και το υπόλοιπο άφησέ το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα με “φερμουάρ” ανακάτεψε το κοτόπουλο με το 1/3 του μείγματος μουστάρδας και άφησέ το για δύο ώρες στο ψυγείο.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ σε μέτρια φωτιά.
- Άλειψε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπέρωσέ το και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας συχνά πλευρά.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το μπέικον για οκτώ λεπτά, σουρώνοντας στο τέλος το λίπος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το μαρούλι με το κοτόπουλο, το μπέικον, τις φράουλες, το αβοκάντο και το καλαμπόκι.
- Περίχυσε την σαλάτα με το dressing που είχες αφήσει στο ψυγείο και έξτρα αλατοπίπερο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ