Σε ένα… βαρύ τραπέζι με κρέας, μια δροσερή σαλάτα με ένα υπέροχο dressing γιαουρτιού είναι ό,τι πρέπει για την ισορροπία των γεύσεων!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 150 γραμμ. σπανάκι baby πλυμμένο
- 2 καρδιές μαρουλιού κομμένες με το χέρι
- 2 αγγουράκια σε ροδέλες με τη φλούδα
- 1 φλιτζ. λεπτές ροδέλες ραπανάκι
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σούπας λευκό ξύδι
- 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζ. ξινόγαλα
- 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- μισό φλιτζ. φύλλα δυόσμου + μερικά ακόμη για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
- μισό φλιτζ. θρυμματισμένη φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε μαζί το σπανάκι, το μαρούλι, το αγγουράκι και τα ραπανάκια σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε το κρεμμυδάκι, το ξύδι, το λεμόνι και άφησε να σταθούν για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ξινόγαλα και ρίξε λίγο λίγο το γιαούρτι.
- Ρίξε το δυόσμο, μια πρέζα αλάτι και λίγο μαυροπίπερο.
- Ρίξε τη φέτα στη σαλάτα.
- Γάρνιρε με λίγο φρέσκο δυόσμο και στο πλάι το dressing του γιαουρτιού.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις και λίγη ρόκα στη σαλάτα σου για έξτρα γεύση ή ακόμη και λίγο φυστίκι Αιγίνης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ