Ονομάζεται panzanella και είναι μια δροσερή σαλάτα με μπόλικο βασιλικό! Εδώ σου έχουμε μια παραλλαγή με πολέντα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 ml ζωμό λαχανικών
- 250 γραμμ. πολέντα στιγμής
- 50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
- 125 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 600 γραμμ τοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 φλιτζάνια φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 60 γραμμ. ελιές καλαμών
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 125 γραμμ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα 20 επί 30 εκατοστά.
- Βάλε το ζωμό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και άφησέ τον να βράσει.
- Ρίξε την πολέντα λίγη λιγη σε σταθερή ροή ανακατεύοντας με το χτυπητήρι για 2 λεπτά μέχρι να γίνει πολύ πηχτή.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
- Άπλωσε την πολέντα στη λαμαρίνα να είναι ομοιόμορφη και βάλτην στο ψυγείο για μία ώρα ή μέχρι να πήξει καλά.
- Αναποδογύρισε την πολέντα σε καθαρή επιφάνεια και κόψτην σε μικρά τρίγωνα.
- Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τα μισά κομμάτια της πολέντα και ρόδισέ τα για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάλ’τα και ρίξε τα υπόλοιπα επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.
- Στράγγισέ τα σε χαρτί κουζίνας και άφησέ τα στην άκρη.
- Ανακάτεψε το μπαλσάμικο, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μπολ και αλατοπιπέρωσε.
- Βάλε στη σαλατιέρα σου τις ντομάτες, τις ελιές, το αγγούρι, το μισό βασιλικό, τη μοτσαρέλα, την πολέντα και ανακάτεψε. Ρίξε τον υπόλοιπο βασιλικό και περίχυσε τη σαλάτα με το dressing.
- Σέρβιρε αμέσως.
Tip
Εάν θέλεις να αποφύγεις τον κόπο της πολέντα κάνε το εξής απλό: πάρε από το φούρνο καλαμποκόψωμο ή παξιμάδια καλαμποκιού και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα αντί για την πολέντα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ