Χορταστική σαλάτα με καρότα φούρνου, ρεβίθια σε σάλτσα πορτοκαλιού και dressing με ταχίνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
- 1 kg καρότα σε πλάγιες φέτες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 850 gr ρεβίθια βρασμένα
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 170 gr ρόκα
Για το dressing:
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 1/2 φλ. μαϊντανός, βασιλικός, άνηθος και σχοινόπρασο
- 1/4 φλ. ταχίνι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ. σούπας νερό
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε του φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Άπλωσε τα καρότα σε μία στρώση στο ταψί, ράντισέ τα με το λάδι και ένα κουταλάκι κόλιανδρο, μισό κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
- Ψήσε τα καρότα για περίπου 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τα ρεβίθια με το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, τον υπόλοιπο κόλιανδρο, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και το μπούκοβο σε μέτρια φωτιά.
- Βράσε τα υλικά για περίπου οκτώ λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά στον μισό όγκο.
- Στο μπλέντερ ρίξε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από τα αμύγδαλα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάλε τη ρόκα σε μια πιατέλα, αλάτισέ τη ελαφρώς και από πάνω ρίξε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους και τα ψημένα καρότα.
- Περίχυσε τη σαλάτα με το dressing και τα αμύγδαλα και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ