Τα κολοκυθάκια είναι αυτή την εποχή μικρά και τρυφερά. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να ετοιμάσεις μια νόστιμη σαλάτα. Μια ακόμη συνταγή από την κλασική γαλλική κουζίνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 6 μέτρια κολοκυθάκια
- Την σάρκα και τον χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- Βάλε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζέστανε ελαφρά
- Δυνάμωσε τη φωτιά και άπλωσε μια στρώση κολοκυθάκια, σοτάροντας τα μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα
- Βγάλτα από το τηγάνι και άφησέ τα σε ζεστό μέρος. Συνέχισε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια
- Αφού ψηθούν όλα, ρίξτα πάλι στο τηγάνι και πρόσθεσε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
- Σέρβιρε την σαλάτα χλυαρή
Tip
Μπορείς να προσθέσεις κυβάκια φρέσκιας ντομάτας στο πιάτο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ