Kale με ρεβίθια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή σαλάτα με dressing ψητού σκόρδου και τραγανά ρεβίθια

Συστατικά

  • 6 φλ. kale κομμένο
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια καλά στεγνωμένα
  • 3 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας κύμινο
  • 2 κ. σούπας σκόνη σκόρδου
  • 2 κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 3 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
  • 2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • 2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 σκόρδο (κεφάλι)
  • 1/4 φλ. ταχίνι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1-2 κ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ζεστό νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χώρισε τις σκελίδες του σκόρδου από το κεφάλι, αλλά χωρίς να τις ξεφλουδίσεις και προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βάλε τα σουρωμένα και στεγνά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα καλά με 1,2 κουταλιά λάδι και το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, την κανέλα και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε τα ρεβίθια και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα ταψί, ράντισε ελαφρώς το σκόρδο με λάδι και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τη φλούδα από το σκόρδο και ρίξε όλες τις σκελίδες στο μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε στο μπλέντερ το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλατοπίπερο και ελάχιστο ζεστό νερό αν χρειαστεί και χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνουν λείο dressing.
  • Βάλε το kale σε ένα μεγάλο μπολ και ράντισέ το με μία κουταλιά λεμόνι και μία λάδι και με τα χέρια ανακάτεψε τα φύλλα ώστε να μαλακώσει η υφή τους ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε στο kale το dressing, ανακάτεψε και από πάνω ρίξε τα τραγανά ρεβίθια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164