Ποτέ ξανά μια κρέπα δεν έγινε σαλάτα ή μια σαλάτα δεν τη φανταστήκαμε ως κρέπα. Απολαυστική ιδέα για να χορτάσεις, χωρίς πολλές, πολλές θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ματσάκι φρέσκα ρόκα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα)
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τις κρέπες: 1 μεγάλο αυγό
- Τα ασπράδια από δύο μεγάλα αυγά
- 1 ¼ φλιτζανιού γάλα 2%
- 1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη (να είναι σαν αλεύρι)
- 1 μικρό κομμάτι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και λίγη ακόμη για το ψήσιμο
- ½ κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεκίνα από τη ζύμη της κρέπας: Κοσκίνισε το αλεύρι βρώμης και το αλάτι και ανακάτεψε
- Χτύπησε το αυγό και τα ασπράδια σε ένα μπολ μαζί με τη μαργαρίνη λιωμένη και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το γάλα και χτύπησε να γίνει ένας λείος χυλός. Τέλος, άφησε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα
- Πλύνε καλά τη ρόκα και στράγγιξε. Κόψε τα κοτσάνια ώστε να μείνουν μόνο τα τρυφερά φύλλα και κόψε σε χοντρά κομμάτια. Βάλε σε ένα μπολ και ράντισε με ελαιόλαδο, βαλσάμικο και αλατοπίπερο.
- Μπορείς να προσθέσεις το τυρί τώρα ή να το βάλεις πάνω στη ζεστή κρέπα πριν σερβίρεις για να μελώσει ελαφρά.
- Βάλε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγη μαργαρίνη και γύρισε το σκεύος να πάει παντού. Πάρε με μια μεγάλη κουτάλα από το χυλό και ρίξε στο κέντρο του, ανακοινώντας κυκλικά ώστε να απλωθεί η κρέπα σε όλο το τηγάνι. Αφού ψηθεί καλά για 1′ λεπτό (ή και λιγότερο, ανάλογα την ένταση της φωτιάς), αναποδογύρισε και άφησε για 20” δευτερόλεπτα ακόμη να ψηθεί. Σε αυτό το σημείο μπορείς να τρίψεις το τυρί αν θέλεις να ψηθεί κι αυτό ελαφρά. Στρώσε τις ψημμένες κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη. Άν έχεις βάλει το τυρί, μην ξεχάσεις να τις χωρίζεις με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Άφησε να κρυώσουν.
- Γέμισε με τη σαλάτα τις κρέπες και τύλιξε σε φάκελο. Σέρβιρε δροσερές.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις και μερικά φιλετάκια κοτόπουλο σοταρισμένο στη σαλάτα σου...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ