Μια διαφορετική σαλάτα με χορταστική κινόα και ρεβίθια μαριναρισμένα σε λεμόνι και ελαιόλαδο. Δοκίμασε μια σαλάτα που μπορεί να γίνει και τέλειος μεζές για κρασάκι στη βεράντα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα
- Αλάτι
- Λίγο μπούκοβο
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα αμύγδαλα
- ½ φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ μάτσο γλυκά και τρυφερά ραδίκια (μόνο το πάνω μέρος των φύλλων)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε καλά αλατισμένο νερό και ρίξε για 2′ λεπτά τα ραδίκια ώστε να μη χάσουν το πράσινο χρώμα τους. Στράγγισέ τα και πέρασε από παγωμένο νερό.
- Ανακάτεψε σε μπολ το ξύσμα, το χυμό, το λάδι και τον μαϊντανό. Ρίξε τα ρεβίθια, αλάτι και λίγο μπούκοβο.
- Άφησε τα ρεβύθια για μισή ώρα να μαριναριστούν.
- Ανακάτεψε τα αμύγδαλα, την κινόα, τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τα ραδίκια σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τα ρεβύθια και ανακάτεψε. Αλατοπιπέρωσε σύμφωνα με τα γούστα σου και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ