Μια συνταγή με επιρροές από το Μαρόκο.
Θερμίδες: 200/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα ρεβίθια:
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/4φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 1κ. σούπας κύμινο
- 1κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1κ. γλυκού garam masala
- 1κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα κανέλα
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- 400γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα
- 400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα
- Για τη σαλάτα:
- 2 αγγούρια ψιλοκομμένα
- 1φλ. πλιγούρι βρασμένο
- Μια χούφτα μέντα, μαϊντανό, κόλιανδρο
- 6κ. σούπας γιαούρτι
- 6κ. σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
- 1 μεγάλη τορτίγια κομμένη σε 6 κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τα ρεβίθια:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και άφησέ τα για λίγα λεπτά μέχρι να αφήσουν το άρωμά τους.
- Πρόσθεσε τα ρεβίθια μέσα και τις ντομάτες μαζί με το ζουμί και άφησε τα υλικά να δέσουν για 20 λεπτά.
- Σε έξι πιάτα μοίρασε όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Δίπλα σέρβιρε τα ρεβίθια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ