Όποια λατρεύει το καλαμπόκι να σηκώσει το χέρι. Να μια απλή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή που θα ετοιμάσεις στο πι και φι! Ιδανική και για μπίρα ή κρασί…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 καλαμπόκια καθαρισμένα
- 1/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα
- ½ κγ. φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν και μία τσίλι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε το γκριλ σου. Άλειψε τη σχάρα ή το ταψί με λίγο λάδι. Ψήσε τα καλαμπόκια γυρίζοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20′ λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ βάλε την κρέμα, το λάιμ, το πιπέρι καγιέν και το τσίλι, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.
- Μόλις τα καλαμπόκια κρυώσουν λίγο, καθάρισέ τα και κράτα τον καρπό.
- Μοίρασε το καλαμπόκι σε τέσσερα γυάλινα ποτήρια και περίχυσε με την κρέμα. Πασπάλισε με το τριμμένο τυρί.
- Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip
Αν η sour cream/ξινή κρέμα δεν είναι η αγαπημένη σου, δοκίμασε γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ