Kάνε την τοματοσαλάτα σου πιο… ιταλική και απόλαυσε ένα καλοκαιρινό γεύμα με λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μισή φρατζόλα ψωμί μιας μέρας κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ένα κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο+άλλη μία
- 1 φλιτζ φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 κεσεδάκι ρικότα ή κατίκι Δομοκού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος άπλωσε το ψωμί και ψήστο μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το ξύδι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε το ψημένο ψωμί και το βασιλικό και ανακάτεψε απαλά.
- Άφησε τη σαλάτα να μείνει περίπου 20 με 30 λεπτά για να μουλιάσε το ψωμί στα υγρά.
- Χώρισε τη σαλάτα σε 4 μπολ και πάνω από κάθε μπολ βάλε ρικότα, λίγο λάδι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ