Πατατοσαλάτα με κρέμα αβοκάντο και μπέικον

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες σε κρέμα αβοκάντο και μυρωδικά

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 4 φέτες μπέικον σε κυβάκια
  • 2 αβοκάντο καθαρισμένα
  • 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 1 kg πατάτες σε κύβους
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
  • Άπλωσε τις πατάτες στο ταψί και ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  • Ψήσε για περίπου μισή ώρα και άφησέ τες να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το μπέικον και ψήσε για οκτώ λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποίησε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και ανακάτεψέ το με τον κόλιανδρο, το λάδι, το lime και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και ανακάτεψε με προσοχή.
  • Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας με το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164