Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες σε κρέμα αβοκάντο και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
- 4 φέτες μπέικον σε κυβάκια
- 2 αβοκάντο καθαρισμένα
- 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας χυμός lime
- αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 1 kg πατάτες σε κύβους
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
- Άπλωσε τις πατάτες στο ταψί και ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Ψήσε για περίπου μισή ώρα και άφησέ τες να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το μπέικον και ψήσε για οκτώ λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποίησε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και ανακάτεψέ το με τον κόλιανδρο, το λάδι, το lime και αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε τις πατάτες και ανακάτεψε με προσοχή.
- Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας με το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ