Πατατοσαλάτα με λουκάνικο

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σαλάτα με τρυφερές πατατούλες και λουκάνικο! Απολαυστικός συνδυασμός για ένα πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο…

Συστατικά

  • 10-12 μικρές πατατούλες με τη φλούδα
  • Περίπου μισό κιλό λουκάνικα γαλοπούλας ή καπνιστά κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2/3 φλιτ μηλόξυδο
  • ¼ φλιτζ ζάχαρη
  • 2 κουτ σούπας ταπιόκα ή κορνφλάουερ
  • ¼ κ.γλ πιπέρι
  • ¾ κ. γλ. σελινόσπορο
  • 6 φλιτζ φρέσκο σπανάκι baby σε φύλλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις πατάτες, αφού τις πλύνεις πολύ καλά, στη μέση ή στα 4. Βάλτες σε μία γάστρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρική ή κατάλληλη για το φούρνο. Πρόσθεσε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και το σέλερι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την ταπιόκα, το σελινόσπορο και το πιπέρι και περίχυσε τις πατάτες.
  • Σκέπασε τη γάστρα και μαγείρεψε σε πολύ χαμηλή ένταση για 6 με 8 ώρες ή σε υψηλή για 4 με 4.5 ώρες. Αν τις βάλεις στο φούρνο, βάλε τη γάστρα στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 6 ώρες με 8 ώρες ή στους 180 για 4 ώρες ή μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες.
  • Για να σερβρίρεις, μοίρασε το σπανάκι σε 4 πιάτα. Πάρε λίγο από το ζουμί που θα βγάλουν οι πατάτες και ρίξτο πάνω από το σπανάκι. Από πάνω τοποθέτησε τις πατάτες με τα λουκάνικα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164