Το μπρόκολο βυθίζεται σε ένα διαφορετικό dressing από ζάχαρη, μουστάρδα και ξίδι όλο το βράδι. Η πατατοσαλάτα που θα δοκιμάσεις την επομένη θα είναι το κάτι άλλο. Το μόνο που θα θέλεις, είναι να είχες λίγο ακόμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το dressing: 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
- 1 κ.γ. τριμμένους σπόρους μουστάρδας (σιναπόσπορους)
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι
- 1/4 του φλιτζανιού παγωμένο νερό
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεγάλο μπρόκολο (μόνο τις τρυφερές φουντίτσες)
- 3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 4 μανταρίνια
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και την ξηρή μουστάρδα
- Συμπλήρωσε τα αυγά, το ξίδι και το νερό και άφησε σε μέτρια φωτιά ώσπου να αρχίσει να πήζει
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαγιονέζα, το σκόρδο και ανακάτεψε καλά. Άφησε να κρυώσει
- Ξέπλυνε καλά τις φουντίτσες το μπρόκολο και ρίξε μέσα στο dressing να μαριναριστούν όλο το βράδι
- Πρόσθεσε και τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα μανταρίνια και ανακάτεψε να πάει το dressing παντού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ