Το μπρόκολο βυθίζεται σε ένα διαφορετικό dressing από ζάχαρη, μουστάρδα και ξίδι όλο το βράδι. Η πατατοσαλάτα που θα δοκιμάσεις την επομένη θα είναι το κάτι άλλο. Το μόνο που θα θέλεις, είναι να είχες λίγο ακόμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το dressing: 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
- 1 κ.γ. τριμμένους σπόρους μουστάρδας (σιναπόσπορους)
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι
- 1/4 του φλιτζανιού παγωμένο νερό
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεγάλο μπρόκολο (μόνο τις τρυφερές φουντίτσες)
- 3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 4 μανταρίνια
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και την ξηρή μουστάρδα
- Συμπλήρωσε τα αυγά, το ξίδι και το νερό και άφησε σε μέτρια φωτιά ώσπου να αρχίσει να πήζει
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαγιονέζα, το σκόρδο και ανακάτεψε καλά. Άφησε να κρυώσει
- Ξέπλυνε καλά τις φουντίτσες το μπρόκολο και ρίξε μέσα στο dressing να μαριναριστούν όλο το βράδι
- Πρόσθεσε και τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα μανταρίνια και ανακάτεψε να πάει το dressing παντού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ