Λαχταριστή σαλάτα με πικάντικες γαρίδες, φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την σαλάτα:
- 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- αλάτι, πιπέρι
- 8 φλ. μαρούλι κομμένο
- 1 φλ. ντοματίνια κομμένα
- 1 φλ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
- 1 φλ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
- 1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια
- 1 φλ. τσιπς τορτίγιας σπασμένα
Για το dressing κόλιανδρου:
- 1 φλ. φύλλα κόλιανδρου
- 1/2 φλ γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμός από 1 lime
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας μηλίτης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε τον κόλιανδρο με το γιαούρτι, το σκόρδο, τον χυμό lime και το αλάτι για ένα λεπτό.
- Ρίξε σιγά-σιγά το λάδι και το ξύδι, όσο το μπλέντερ συνεχίζει το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λάδωσε ελαφρά ένα ταψί.
- Βάλε τις γαρίδες στο ταψί, ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και αλατοπίπερο και άπλωσέ τες σε μια στρώση.
- Ψήσε τις γαρίδες για περίπου οκτώ λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το μαρούλι και από πάνω τις ψητές γαρίδες.
- Συνέχισε με τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τα φασόλια και τον κόλιανδρο.
- Περίχυσε την σαλάτα με το dressing, πρόσθεσε το αβοκάντο και τα τσιπς τορτίγιας και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ