Πράσινη σαλάτα με φράουλες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμη και πλούσια σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Συστατικά

  • 1/2 kg φράουλες
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • 120 gr κατσικίσιο τυρί
  • 230 gr baby σπανάκι
  • 1/4 φλ. ξύδι
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 φρ. κρεμμυδάκι
  • 1 1/2 κ. σούπας παπαρουνόσπορος
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 2 κ. γλυκού μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε στο μπλέντερ το φρέσκο κρεμμυδάκι, ώστε να γίνει πολτός.
  • Ανακάτεψε το ξύδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και πρόσθεσε τον πολτό κρεμμυδιού, τον παπαρουνόσπορο, τη σκόνη μουστάρδας, τη μαγιονέζα και αλάτι.
  • Όσο ανακατεύεις τα υπόλοιπα υλικά ρίξε σιγά- σιγά το λάδι, ώστε το μείγμα να “δέσει”.
  • Κόψε τις φράουλες σε λεπτές φέτες και ψήσε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά.
  • Βάλε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε λίγο από το dressing και αλάτι και ανακάτεψε.
  • Ρίξε όσο dressing χρειαστεί μέχρι όλα τα φύλλα να είναι βρεγμένα.
  • Πρόσθεσε στο μπολ τις φράουλες, τα αμύγδαλα και το κατσικίσιο τυρί τριμμένο με το χέρι σου.
  • Σέρβιρε τη σαλάτα συνοδευόμενη από το dressing.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164