Πεντανόστιμη και πλούσια σαλάτα με σπανάκι και φράουλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg φράουλες
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 120 gr κατσικίσιο τυρί
- 230 gr baby σπανάκι
- 1/4 φλ. ξύδι
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1 φρ. κρεμμυδάκι
- 1 1/2 κ. σούπας παπαρουνόσπορος
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 2 κ. γλυκού μαγιονέζα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε στο μπλέντερ το φρέσκο κρεμμυδάκι, ώστε να γίνει πολτός.
- Ανακάτεψε το ξύδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και πρόσθεσε τον πολτό κρεμμυδιού, τον παπαρουνόσπορο, τη σκόνη μουστάρδας, τη μαγιονέζα και αλάτι.
- Όσο ανακατεύεις τα υπόλοιπα υλικά ρίξε σιγά- σιγά το λάδι, ώστε το μείγμα να “δέσει”.
- Κόψε τις φράουλες σε λεπτές φέτες και ψήσε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά.
- Βάλε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε λίγο από το dressing και αλάτι και ανακάτεψε.
- Ρίξε όσο dressing χρειαστεί μέχρι όλα τα φύλλα να είναι βρεγμένα.
- Πρόσθεσε στο μπολ τις φράουλες, τα αμύγδαλα και το κατσικίσιο τυρί τριμμένο με το χέρι σου.
- Σέρβιρε τη σαλάτα συνοδευόμενη από το dressing.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ