Σαλάτα με το φρούτο της εποχής που συνδυάζεται άψογα με τα πράσινα λαχανικά καθώς η βιταμίνη C που περιέχει βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου των λαχανικών!
135 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120 γραμμ. διάφορα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (μαρούλι, λόλα, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)
- 3 πορτοκάλια
- 1 αγγουράκι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κ.γλυκού μπαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και στέγνωσε καλά τα λαχανικά σου.
- Βάλ’ τα σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Καθάρισε και κόψε το αγγούρι σε διαγώνια κομμάτια. Ρίξ’ το και αυτό στη σαλάτα.
- Καθάρισε τα πορτοκάλια σε μισοφέγγαρα. Ό,τι ζουμί τρέξει κράτησέ το και βάλ΄το στη σαλάτα.
- Ανακάτεψε τα δύο λάδια και το ξύδι σε ένα βαζάκι με καπάκι. Πρόσθεσε μέσα λίγο αλατοπίπερο.
- Περίχυσε τη σαλάτα με το μίγμα και ανακάτεψε απαλά.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα εσπεριδοειδή στη σαλάτα σου όπως μανταρίνι ή και σαγκουΐνι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ