Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και σκόρδο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

To ψητό λαχανάκι καραμελώνει, γίνεται τραγανό εξωτερικά και παραμένει τρυφερό στο εσωτερικό του. Μια σαλάτα για κρύο καιρό!

Συστατικά

  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 1/2 κιλό περίπου λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μπέικον
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ελαιαδο
  • Αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC
  • Τρίψε το ψωμί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μην το παρακάνεις, να μένουν σχετικά μεγάλα κομμάτια)
  • Άπλωσε τα τρίμματα του ψωμιού σε μια λαδόκολλα και φρυγάνισε στο φούρνο να πάρουν χρώμα
  • Ανάμειξε τα λαχανάκια με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί σε ένα λαδωμένο ταψάκι
  • Ψήσε αυτή τη φορά στους 180oC για περίπου μισή ώρα ή όσο χρειαστεί να μαλακώσουν τα λαχανάκια και να πάρουν χρώμα στις άκρες. Ανακάτεψε στο ενδιάμεσο 1-2 φορές
  • Βάλε 3 κ.σ. φυργανισμένο ψωμί με την παρμεζάνα, ανακάτεψε και πασπάλισε τα λαχανάκια
  • Σέρβιρε τη σαλάτα σου ζεστή

Tip

Μην κόψεις το κοτσανάκι από τα λαχανάκια πολύ βαθειά. Θα "καεί" και θα πέσει στο ψήσιμο!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164