Η απόλαυση είναι κρυμμένη στα μικρά και καθημερινά!! Ψήσε τις πατάτες στο φούρνο και ετοίμασε μια εξωτική σαλάτα με υπέροχη σος μάνγκο, σπανάκι και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μέτριες πατάτες
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Μια μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
- 1-2 κ.σ. Χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. κάρι
- 2 φλιτζάνια σπανάκι
- Κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μάνγκο – Για τη σος θα χρειαστείς: 1 ώριμο μάνγκο
- 1κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.σ. γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. ταμπάσκο
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδα λιωμένες
- 1 κ.σ. χυμό lime
- Μια πρέζα κουρκουμά
- Λίγο τσίλι σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Πλύνε καλά τις πατάτες εξωτερικά εάν τις θέλεις με το φλούδι ή καθάρισέ τες και κόψτες σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα ταψί ανακάτεψε τις πατάτες με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι και το καγιέν. Ψήσε για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες ανακατεύοντας περιοδικά.
- Όσο ψήνονται οι πατάτες φτιάξε τη σος μάνγκο: Βγάλε τη σάρκα από το μάνγκο και λιώσε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά για τη σος και ανακάτεψε καλά. Μην το παρακάνεις στο ανακάτεμα για να μην γίνει πολύ νερουλή
- Ανακάτεψε το μάνγκο με το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι και το κάρι. Το μισό από αυτό το dressing ρίξτο στις πατάτες μόλις τις βγάλεις από το φούρνο και ανακάτεψε καλά
- Πρόσθεσε και το σπανάκι όσο είναι ζεστές οι πατάτες και ανακάτεψε απαλά
- Σέρβιρε σε πιάτο και ρίξε από πάνω κουκουνάρι, ενώ στην άκρη του πιάτου μπορείς να βάλεις λίγο ακόμα από το dressing
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ