Τις ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο σου τις έχουμε αναλύσει πολλάκις. Ώρα να περάσουμε και σε συνταγές για να το απολαύσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτρια πορτοκάλια
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
- 1 κ.γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- μια πρέζα αλάτι
- 1/4 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο
- μισό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια αβοκάντο σε φέτες
- 1 μαρούλι καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ καθάρισε τα πορτοκάλια και κόψε τα σε κομμάτια. Μέσα στο μπολ κράτα τα ζουμιά που θα τρέξουν.
- Σε ένα μπολ βάλε μια κουταλιά σούπας από το χυμό με το σκόρδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα και το αλάτι.
- Χτύπα το μίγμα και καθώς χτυπάς ρίχνε το λάδι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει το μίγμα λείο.
- Βάλε στη σαλατιέρα σου το μαρούλι, το πορτοκάλι και το αβοκάντο.
- Περίχυσε με το dressing και ανακάτεψε απαλά.
Tip
Συνδύασε τη σαλάτα σου με κρέας ή με καρύδια για ένα πλήρες γεύμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ