Στο TLIFE μας αρέσει να… “πειράζουμε” τις συνταγές ειδικά εάν γίνονται πιο ελαφριές και δε χάνουν σε γεύση! Έτσι αυτή η Σίζαρς έχει σολωμό και μια ελαφριά σος από γιαούρτι που θα λατρέψεις!
271 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 φιλέτο σολομού (περίπου μισό κιλό)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Σπρέι μαγειρικής
- 8 φλιτζάνια κομμένο μαρούλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το γιαούρτι να στραγγίσει πάνω σε αρκετά φύλλα χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά.
- Βάλ’ το στο μίξερ και πρόσθεσε το τυρί, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το μισό κουταλάκι πιπέρι, το αλάτι, τη σος και το σκόρδο να πολτοποιηθούν καλά.
- Βάλε το μίγμα σε μπολ, σκέπασέ το και βάλτο στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
- Πασπάλισε τη πλευρά με το δέρμα του σολομού με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
- Τοποθέτησε το ψάρι, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, σε μια σχάρα που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.
- Μαγείρεψε για 8 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί καλά.
- Αφαίρεσε το δέρμα.
- Κόψε το ψάρι σε μεγάλες λωρίδες.
- Τοποθέτησε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε πάνω το μείγμα γιαουρτιού.
- Μοίρασε σε 4 βαθιά πιάτα το μαρούλι και σε κάθε κορυφή βάλε το σολομό.
Tip
Εκτός από μαρούλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα σαλατικά για έξτρα γεύση όπως ρόκα, λόλα, φρέσκο σπανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ