Λαχταριστή σαλάτα με σιτάρι και καλαμπόκι σε dressing λεμονιού με φέτα και ντοματίνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
- 1 φλ. σιτάρι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο γλυκοκρέμμυδο (εσαλότ) πολτοποιημένο
- 1 3/4 φλ. καλαμπόκι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 φλ. ντοματίνια στα τέσσερα
- 3/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. φέτα
Για το dressing:
- 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το σιτάρι με τρία φλιτζάνια νερό και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για 40 λεπτά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησέ το καλυμμένο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το εσαλότ για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το καλαμπόκι, δυνάμωσε τη φωτιά και σοτάρισε για άλλα 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
- Ανακάτεψε το βρασμένο και σουρωμένο σιτάρι με το μείγμα καλαμποκιού, τα ντοματίνια, τον βασιλικό και το dressing.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο, θρυμμάτισε την φέτα με τα χέρια και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ