Σαλάτα με ξεχωριστό άρωμα και έντονη γεύση από αφράτο καλαμπόκι και παντζάρια. Μια συνταγή που θα διευρύνει τους καλοκαιρινούς γευστικούς σου ορίζοντες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ολόκληρα καλαμπόκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 8 μικρά γουλιά από πατζάρι (περίπου μισό κιλό) καλά πλυμμένα
- Ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλιοκύ & λίγες κορυφές ακόμη για σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα να βράσει. Αλάτισε και ρίξε τα καλαμπόκια για περίπου 4 λεπτά να μαλακώσουν. Βγάλτα με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο.
- Ρίξε στο νερό τα πατζάρια και σιγόβρασε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με μαχαίρι, περίπου 30′-35′ λεπτά.
- Στράγγισέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν. Καθάρισέ τα και κόψτα στη μέση ή σε τέταρτα.
- Καθάρισε και το καλαμπόκι και κράτα μόνο τον καρπό.
- Βάλε το καλαμπόκι και το παντζάρι σε μπολ και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε το βασιλικό.
- Σέρβιρε με κορυφές βασιλικού για γαρνιτούρα.
Tip
Αν δεν βρίσκεις μικρά παντζάρια, δοκίμασε μικρές πατατούλες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ