Μια σαλάτα με ρούμι και μέντα για να απολαύσεις το παγωμένο καρπούζι. Ειδικά αν το καρπουζάκι σου δεν είναι τόσο γινωμένο και γλυκό, αυτή η επιλογή είναι απολαυστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σούπας ρούμι
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
- 2,5 κιλά καρπούζι παγωμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά το λεμόνι, τη ζάχαρη, το ρούμι και το αλάτι.
- Με το ειδικό εργαλείο, κάνε μπαλάκια την ψίχα του καρπουζιού χωρίς όμως τα κουκούτσια. Αν δεν έχεις το εργαλείο κόψε το καρπούζι σε κύβους.
- Ρίξε την ψίχα από το καρπούζι στο μπολ με το χυμό. Πασπάλισε με την μέντα και το ξύσμα και ανακάτεψε απαλά.
- Σέρβιρε αμέσως ή φύλαξέ το για 2 ώρες στο ψυγείο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ