Οι Άγγλοι το ονομάζουν butter lettuce, δηλαδή μαρούλι βούτυρο, εξαιτίας των ιδιαίτερα τρυφερών και μαλακών, βελούδινων φύλλων του. Δοκίμασέ το σε έναν συνδυασμό με πορτοκάλι και παρμεζάνα
160 Θερμίδες/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 βελούδινο μαρουλάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 μέτρια πορτοκάλια
- 30γρ. ξερή παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το μαρούλι σε ένα μπολ, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο
- Καθάρισε το ένα πορτοκάλι, αφαίρεσε τη μεμβράνη και πρόσθεσε στη σαλάτα σου
- Στίψε το άλλο πορτοκάλι και μαζί με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, χτύπησε με ένα πηρούνι και περίχυσε τη σαλάτα σου
- Πασπάλισε με την παρμεζάνα και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ