Πεντανόστιμη σαλάτα με προσούτο και τριμμένο αρωματικό χρένο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας χυμός lime
- ½ κ. γλυκού μουστάρδα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1¼ φλ. αρακάς
- 350 gr φασολάκια
- 100 gr ρόκα
- 100 gr προσούτο
- φρέσκο χρένο για τρίψιμο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό με λάδι και μουστάρδα και αλατοπιπέρωσε το μείγμα της βινεγκρέτ.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τον αρακά και τα φασολάκια για περίπου δύο λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν, βούτηξέ τα σε νερό με πάγο, ώστε να κρατήσουν το έντονο χρώμα τους και να είναι τραγανά.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακάτεψε τη ρόκα με τα φασόλια και τον αρακά, αλάτισέ τα και σκέπασέ τα με τη βινεγκρέτ.
- Κόψε με τα χέρια το προσούτο και τοποθέτησέ το πάνω από τα λαχανικά και πασπάλισε τη σαλάτα με φρεσκοτριμμένο χρένο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ