Σαλάτα με γαλοπούλα, αχλάδι και τυρί

1' Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο κρύος καιρός απαιτεί και διαφορετική σαλάτα… ζεστή, απολαυστική και ιδιαίτερη. Φτιάχνουμε τρυφερή γαλοπούλα με ψητά αχλάδια και τυρί.

Συστατικά

  • Μισό κιλό φιλέτο γαλοπούλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα φέτες
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε κομμένες στη μέση
  • 8 φλιτζάνια ρόκα
  • 2 κ.σ. ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το φιλέτο της γαλοπούλας σε 8 μικρότερα φιλέτα. Πίεσέ τα ελαφρά με την παλάμη σου και αλατοπιπέρωσέ τα. Άλειψέ τα με τη μισή κουταλιά από τη μουστάρδα.
  • Ζέστανε 2 κουταλιές σούπας από το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλε τη γαλοπούλα να ψηθεί όταν κάψει το λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στρώσε τις φέτες αχλαδιού πάνω από τη γαλοπούλα και μετά στρώσε το τυρί. Χαμήλωσε τη φωτιά στο χαμηλό. Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Πλύνε τη ρόκα, στράγγιξέ την και χώρισέ την στα πιάτα. Βάλε από πάνω από δύο κομμάτια γαλοπούλα.
  • Φτιάξε μια σος με την υπόλοιπη μουστάρδα, το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι που θα τα βάλεις μέσα στο τηγάνι που έψησες τη γαλοπούλα. Άφησέ τη σος να μαγειρευτεί για 30 δευτερόλεπτα και περίχυσε με αυτήν τα πιάτα όσο είναι ζεστή.
  • Πασπάλισε με φρέσκο πιπέρι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164