Aρωματικό πορτοκάλι θα ντύσει μια ολόφρεσκη σαλάτα. Εμείς προσθέσαμε και γαρίδες για να σου δείξουμε πως η νηστεία έχει υπέροχη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1/2 μαρούλι σγουρό
- 1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 μάγκο (περίπου 250γρ.) σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
- Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- Για το dressing πορτοκάλι: 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- Το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλάτισε τις γαρίδες και βάλε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα
- Ανακάτεψε σε σαλατιέρα τα λαχανικά σου, ρόκα, μαρούλι και λάχανο, μαζί με την πιπεριά και το δυόσμο
- Βάλε το χυμό πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα να σωθεί στο 1/4 της αρχικής του ποσότητας. Σούρωσε σε σήτα και άφησε στην άκρη να κρυώσει
- Χτύπησε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκάλι και πρόσθεσε λίγο, λίγο το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο
- Τέλος συμπλήρωσε το ξύσμα και αλάτι και κράτησε στην άκρη για να περιχύσεις τη σαλάτα σου
- Αλάτισε τη σαλάτα σου ελαφρά, πρόσθεσε και τις γαρίδες και περίχυσε με το dressing
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ