Τα υπέροχα, κατακίτρινα και λαχταριστά καλαμπόκια έχουν ήδη εμφανιστεί και δίνουν άλλο νόημα στις σαλάτες μας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μικρά καλαμπόκια (ή 3 μεγάλα)
- 4 μέτριες τομάτες, ώριμες
- 1/4 φλιτζ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1/4 φλιτζ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, φασκόμηλο, δεντρολίβανο)
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 75 γραμμ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα θρυμματισμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάλε μέσα τα καλαμπόκια που προηγουμένως έχεις καθαρίσει από τα φύλλα, τις κλωστές και έχεις κόψει το κοτσάνι τους.
- Βράσε τα για 5 λεπτά.
- Σούρωσε και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Κόψε τις τομάτες στα 4, αφαιρώντας τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά τους. (Μπορείς να τα κρατήσεις σε βάζο για να τα κάνεις σάλτσα).
- Ψιλόκοψε τα κομμάτια και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας.
- Μόλις κρυώσει το καλαμπόκι, σήκωσε το καθένα όρθιο και με το μαχαίρι κόψε κάθετα τους σπόρους μέσα σε ένα μπολ.
- Ρίξε τις τομάτες και όλα τα μυρωδικά και ανακάτεψε μαζί με το λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Βάλε από πάνω το τυρί και ανακάτεψε απαλά πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις κίτρινα τοματίνια τσέρι (περίπου 2 φλιτζ.) κομμένα στη μέση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ