Με μια ποικιλία από διάφορα πράσινα λαχανικά και δροσερή σάλτσα, η σαλάτα αυτή μπορεί να αποτελέσει άνετα ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες φέτες καπνιστό σολωμό (ή 8 μικρές)
- 1 ραντίτσιο
- 2 ματσάκια ρόκα
- 2 γκρέιπφρουτ κόκκινα
- τα τρυφερά φύλλα μιας πράσινης σαλάτας
- Για τη σως:
- 200γρ. γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους παπαρούνας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας και βάλτ’ την στο ψυγείο να παγώσει
- Καθάρισε όλα τα λαχανικά και στεγνώσε τα καλά
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κάλυψε τον πάτο με φύλλα από το ραντίτσιο. Από πάνω βάλε τη ρόκα και από πάνω τα τρυφερά φύλλα της σαλάτας
- Ξεφλούδισε τα γκρέιπφρουτ και με ένα κοφτερό, μικρό μαχαίρι αφαίρεσε από έξω την άσπρη μεμβράνη και στη συνέχεια ακολουθώντας τις άσπρες γραμμές που χωρίζουν τις φέτες μεταξύ τους, κόψε τις λιγο πιο μέσα και θα αφαιρεθούν χωρίς την άσπρη μεμβράνη που είναι πικρή
- Ρίξε πάνω από τα λαχανικά μερικές φέτες γκρέιπφρουτ
- Και τέλος πάνω από τη σαλάτα τοποθέτησε τη φέτα σολωμού. Περίχυσε με τη σάλτσα και σέρβιρε αμέσως
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ