Ελαφριά και γρήγορη σαλάτα με τρυφερά κολοκυθάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- ¾ κ. γλυκού μπούκοβο
- ⅓ φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr χρωματιστά ντοματίνια
- 750 gr κολοκυθάκια
- 120 gr ρικότα
- φύλλα βασιλικού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το σκόρδο με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, 1/3 φλιτζανιού λάδι και ένα κουταλάκι αλάτι, μέχρι να διαλυθούν.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση με το υπόλοιπο λάδι και αλάτι.
- Με τον αποφλοιωτή κόψε τα κολοκυθάκια σε φλοίδες, τα μισά οριζόντια και τα υπόλοια κάθετα.
- Ρίξε τα κολοκυθάκια στο μπολ με τα ντοματίνια, πρόσθεσε το dressing, τη ρικότα, το βασιλικό και το σχοινόπρασο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ