Υπέροχος τρόπος να συνδυάζεις τους βολβούς του πατζαριού με μανιτάρια και ξηρούς καρπούς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
- ½ κιλό παντζάρια φρέσκα (μόνο το βολβό)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή στον τρίφτη
- Μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς (καρύδια, κουκουνάρι, κάσιους)
- Αλάτι
- 2-3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 φλιτζ. ρόκα πλυμμένη (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε να μαλακώσουν.
- Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό τους φλούδι και τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε σε μια σαλατιέρα.
- Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι και τα ρίχνουμε πάνω από τα βρασμένα παντζάρια.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο, τη ρόκα (αν θέλουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Tip
Η σαλάτα αυτή ταιριάζει ιδανικά με κατσικίσιο τυρί ή χαλούμι. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά βρασμένα όπως μπρόκολο ή καρότο ή κουνουπίδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ