Νόστιμη πράσινη σαλάτα με παντζάρια και spicy μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg παντζάρια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
- 2 κ. γλυκού ξηρός μάραθος
- 2 κ. γλυκού σπόροι κύμινου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/4 φλ. ξύδι
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι βαλεριάνα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε σε ένα ταψί τα παντζάρια ακαθάριστα, με νερό που να καλύπτει ένα δάχτυλο τα πλαϊνά τους.
- Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μία ώρα.
- Μόλις ψηθούν τα παντζάρια, αφαίρεσέ τους τη φλούδα και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε όλα τα μπαχαρικά μαζί με τα φύλλα δάφνης, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματά τους.
- Κόψε τα παντζάρια σε μπουκιές και μόλις ετοιμαστούν τα μπαχαρικά ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Κόψε το μαρούλι και τη βαλεριάνα, πρόσθεσέ τους λάδι, το ξύδι και αλάτι και ανακάτεψέ τα με το μείγμα παντζαριών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ