Νόστιμη πράσινη σαλάτα με παντζάρια και spicy μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg παντζάρια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
- 2 κ. γλυκού ξηρός μάραθος
- 2 κ. γλυκού σπόροι κύμινου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/4 φλ. ξύδι
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι βαλεριάνα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε σε ένα ταψί τα παντζάρια ακαθάριστα, με νερό που να καλύπτει ένα δάχτυλο τα πλαϊνά τους.
- Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μία ώρα.
- Μόλις ψηθούν τα παντζάρια, αφαίρεσέ τους τη φλούδα και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε όλα τα μπαχαρικά μαζί με τα φύλλα δάφνης, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματά τους.
- Κόψε τα παντζάρια σε μπουκιές και μόλις ετοιμαστούν τα μπαχαρικά ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Κόψε το μαρούλι και τη βαλεριάνα, πρόσθεσέ τους λάδι, το ξύδι και αλάτι και ανακάτεψέ τα με το μείγμα παντζαριών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ