Τώρα πια το ξέρεις… τα φρούτα είναι η καλύτερη βάση για δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες! Προσούτο με πεπόνι και όχι μόνο… και ρόκα, σπανάκι, αναζωογονητικό lime και η σαλάτα σου είναι έτοιμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 3 φέτες πεπόνι αργείτικο
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 150γρ. σπανάκι
- 5 φέτες προσούτο
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Το χυμό από 1 lime
- Τριμμένο μείγμα πιπεριών
- 4-5 φυλλαράκια δυόσμο
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και κόψε τη ρόκα και το σπανάκι σε μια σαλατιέρα
- Από πάνω ρίξε το πεπόνι κομμένο σε κύβους και το αβοκάντο καθαρισμένο και σε λεπτές φετούλες
- Βάλε το ελαιόλαδο, το lime, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακάτεψε να ενωθούν
- Κοπάνισε και τα φυλλαράκια το δυόσμο και πρόσθεσε στο μείγμα με το λάδι σου να πάρει άρωμα (ιδανικά μπορείς να αφήσεις το λάδι σου σε κλειστό δοχείο για μερικές ώρες)
- Περίχυσε τη σαλάτα με το μείγμα του λαδιού και σέρβιρε
Tip
Μην αφήσεις το αβοκάντο πολύ ώρα χωρίς να το περιχύσεις με το lime γιατί θα μαυρίσει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ