Σπανάκι, μαρούλι και ψητά μήλα με μια dressing από ξίδι και μέλι θα κάνουν την σαλάτα σου ξεχωριστή και πολύ νόστιμη…δεν έχει παρά 190 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ ξίδι
- 2 κ.σ χυμό μήλου
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ μουστάρδα Dijon
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2 μήλα (κόκκινα κατά προτίμηση)
- 4 φύλλα φρέσκο θυμάρι
- ¼ τριμμένο καρύδι
- 3 φλιτζάνια σπανάκι
- 3 φλιτζάνια μαρούλι
- 2/3 τριμμένο cheddar
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 °C
- ΓΙΑ ΤΟ DRESSING: Ανακάτεψε το ξίδι, με το χυμό μήλου, 1 κ.σ λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο σε ένα μπολ
- Βάλε τα μήλα κομμένα σε φέτες σε ένα μπολ με 2 κ.σ λάδι και τα φύλλα θυμαριού
- Ψήσε σε ρηχό ταψί, απλώνοντας τα μήλα και γύρίζοντάς τα 2-3 φορές μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Καβούρδισε τα καρύδια στο γκριλ για 5 λεπτά και άφησε να κρυώσουν
- Πριν σερβίρεις ανακάτεψε τα λαχανικά, το σπανάκι και το μαρούλι. Μοίρασε σε 6 πιάτα και ράντισε με το dressing
- Πρόσθεσε τα μήλα και τα καρύδια. Σέρβιρε αμέσως
Tip
Μπορείς να κλείσεις το dressing και να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο για μια εβδομάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ